Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový rok 2021 v kostce – 2. část


ikona
Sam.Vimes
1883and just like thatarcaneboj o moccobra kaidiscworlddisney+foundationhawkeyehra na oliheňlokimarvelmidnight massnadacenetflixseriálysex and the citysex ve městěsquid gamestar wars: visionssuccessionted lassothe watchthe witcherwandavisionwhat ifzaklínač
Co loni stálo za to vidět? Který seriál se chlubil nejlepší hudbou či kamerou? Druhá část roku v 2021 v kostce. 

Druhá a závěrečná část seriálového roku v kostce je tady. Dnes si připomeneme nejlepší loňské bojové scény, podíváme se na techničtější disciplíny jako soundtrack a nebo kamera, kostýmy, kulisy atd. sdružené v kategorii vizuál. Ohlédneme se i za podivnostmi, nad nimiž nám zůstal rozum stát, za seriály, jež zaostaly za očekáváními či výrazně nenaplnily potenciál, a také za velkými událostmi seriálového světa. Připomeňte si loňský rok s námi a v diskuzi nám dejte vědět své tipy.

TOP 7: Nejlepší seriály roku 2021

Seriálový rok 2021 v kostce – 1. část

NEJLEPŠÍ SOUNDTRACK

3. Sexuální výchova

Soundtracky k Sexuální výchově už jsou od první řady naprostou sázkou na jistotu. Tvůrci nám zde totiž pravidelně servírují mix indie vypalovaček, starých fláků i moderních kousků v tak neodolatelném feel-good kabátku, který vám vždy vykouzlí úsměv na rtech. Ostatně stejně jako samotný seriál. Výtečná nálož pohodové muziky dokreslující už tak skvělou atmosféru teenagerského hitu, která navíc bez problémů funguje i na samostatný poslech. A zřejmě u vás nezůstane pouze u jednoho přehrání. (Spooner)

2. Arcane

Netflix a Riot Games na výborném animáku Arcane vůbec nešetřily, což je znát nejen na jedinečném vizuálu, ale mimo jiné také na originálním písničkovém soundtracku, do něhož tvůrci nalákali i taková jména jako Sting či Imagine Dragons. A to už jsou na animovaný seriál hodně solidní úlovky. Popíkový soundtrack pak k seriálu skvěle pasuje, úvodními titulky počínaje a akčními pasážemi konče. A dokáže zabavit natolik, že ho budete v přehrávači protáčet několikrát dokola. Jen škoda, že těch songů nebylo ještě o něco více. (Spooner)

1. Loki

Lokiho soundtrack odráží různé tváře seriálu, ať už je to sci-fi, fantasy, futuretro estetika, kořeny ve skandinávské mytologii nebo motiv cestování časem. A je až překvapivé, jak funkčně v sobě jeho hudba tohle všechno kombinuje. Někdy dává do popředí syntezátory a futuristicky znějící theremin, jindy klasicky aranžované orchestrální motivy s důrazem na smyčce. V rytmice občas využije vždy vděčný a efektní tikot hodin a když chce zdůraznit Lokiho původ, sáhne i po tradičních skandinávských nástrojích. (Sam.Vimes)

Osobní tipy:

Spooner  1883 – Poctivý sheridanovský western potřebuje také poctivou žánrovou hudbu. A soundtrack k 1883, jenž mi často připomněl i herní pecku Red Dead Redemtion, svůj účel splňuje dokonale.

Sam.Vimes Kovboj Bebop: Lovec odměn – Soundtrack hraného Bebopa sice mírně zaostává za anime verzí, jelikož se oproti ní víc drží zpátky a snaží se být "přístupnější" středněproudému publiku. I tak v něm zůstalo dost blues a jazzu na to, aby si tady zasloužil zmínku pod čarou.

krauset  Boj o moc  Nicholas Britell skládá hudbu k tomuto satirickému dramatu s plnou vážností, často užívaje barokní postupy a vznešené melodie. A kdo by zapomněl na geniálně trapné Kendallovo vystoupení L to the OG s překvapivě chytlavým beatem ve druhé sérii. I ta třetí si udržuje vysokou úroveň, stačí si pustit intro.

Diego.Dorlan  Arcane  Dnes již tradiční spojení Imagine Dragons s League of Legends nemohlo chybět, a zajisté tak potěšilo fanoušky této dlouholeté kolaborace. Celkově se ovšem hudební podkres seriálu rozhodně nespoléhá jen na toto populární spojení, ale pracuje s originální hudbou, která vždy výborně sedí, a pomáhá tak ještě více vykreslit mnohé emocionální momenty.

Ojik  Půlnoční mše  Hudební duo The Newton Brothers, dvorní skladatelé Mikea Flanagana, v jeho nejnovějším počinu vsadilo na sugestivní přepracování anglických křesťanských chvalozpěvů s majestátním podkresem coby základ hudební složky. Výsledek je přesně takový, jako seriál sám (a komplikovaná víra, o níž pojednává) – snoubí se v něm krása evokující naději s tísní, dokáže povznést ducha i vyvolat úzkost. A když do toho občas zazní nějaký šlágr Neila Diamonda, dokonalost syntézy hudby a obrazu je bezmála hmatatelná. 

tomasmy Star Trek: Prodigy – Star Trek měl vždycky parádní soundtrack a nejnovější animovaný kus Prodigy v tradici pokračuje. Ať už je to fantastická znělka pro intro z pera Michaela Giacchina (Star Trek 2009, 2012 a 2016) či ta „řadová“, pod níž je podepsaná Nami Melumad, tenhle seriál s hologramem Janewayovou je zatraceně sympatických tónů plný. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace