Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový rok 2021 v kostce – 2. část


ikona
Sam.Vimes
1883and just like thatarcaneboj o moccobra kaidiscworlddisney+foundationhawkeyehra na oliheňlokimarvelmidnight massnadacenetflixseriálysex and the citysex ve městěsquid gamestar wars: visionssuccessionted lassothe watchthe witcherwandavisionwhat ifzaklínač
Co loni stálo za to vidět? Který seriál se chlubil nejlepší hudbou či kamerou? Druhá část roku v 2021 v kostce. 

Druhá a závěrečná část seriálového roku v kostce je tady. Dnes si připomeneme nejlepší loňské bojové scény, podíváme se na techničtější disciplíny jako soundtrack a nebo kamera, kostýmy, kulisy atd. sdružené v kategorii vizuál. Ohlédneme se i za podivnostmi, nad nimiž nám zůstal rozum stát, za seriály, jež zaostaly za očekáváními či výrazně nenaplnily potenciál, a také za velkými událostmi seriálového světa. Připomeňte si loňský rok s námi a v diskuzi nám dejte vědět své tipy.

TOP 7: Nejlepší seriály roku 2021

Seriálový rok 2021 v kostce – 1. část

NEJVĚTŠÍ UDÁLOST

3. Pán prstenů se loučí s Novým Zélandem (Rings of Power)

Čtvrtstoletí asociace Středozemě s Novým Zélandem končí. Rozhodnutí Amazonu přesunout produkci druhé série Prstenů moci z Nového Zélandu do Británie se zdá nejen pošetilé vzhledem k tomu, že novozélandská krajina je synonymem Sředozemě, ale je i bezohledná k tamním lidem od filmu, kteří na seriálu od počátku pracují. O tomto revolučním rozhodnutí navíc Amazon informoval novozélandskou vládu pouze den předem, přestože měl se zemí smlouvu o spolupráci po dobu natáčení všech pěti plánovaných řad. Amazon si tedy užil daňových úlev a pláchl. Na druhé straně je nepopiratelné, že přísná opatření, která na Zélandu proti covidu panuji, natáčení ztěžovala. (krauset)

2. Seriály Marvelu

Zatímco svět Star Wars prozkoumává Disney na své streamovací platformě i po dvou letech spíše zlehka, do své komiksové filmové říše se na seriálovém poli zhluboka ponořil. Hned první rok, kdy Marvel Studios zaměřila svoji pozornost na malou obrazovku, nám přinesl rovnou pět kousků, které popisovaly především další osudy známých postav a následky světa po konci Infinity ságy (o tom si ale povíme až jindy v chystaném tématu). A pro seriálové médium – jako mediální produkt i komunikační kanál – je to událost bezesporu významná. Pokud byl rok 2011 ve znamení bujícího třetího zlatého věku televize a pozvolného nástupu výpravných podívaných za filmové rozpočty v čele s Hrou o trůny, o dekádu později je situace obdobně přelomová. S marvelovskou tvorbou se do seriálů ve velkém dostávají ty největší a nejvýnosnější franšízy za vskutku blockbusterové peníze a hranice mezi filmy a seriály se nadále rozplývají nejen z hlediska dramatického a tématického, ale i toho produkčního. Lucasfilm se po bídě za novou trilogii konečně probírá z mrákot a na slibné nové platformě hodlá podojit předalekou galaxii, jak jen to půjde. V nadcházejících letech peloton starwarsovských projektů a především jistá malá fantasy produkce ukáží, zda televize (nebo lépe stream) skutečně snese všechno a nesplaskne i tato bublina. Marvelovské seriály sloužící jako lakmusový papírek zatím ale dávají vyhlídky více než nadějné. (Ojik) 

1. Fenomén Hry na oliheň

Kdybyste se kohokoliv na začátku minulého roku zeptali, co bude největším seriálovým fenoménem roku, korejský seriál o brutálních dětských hrách by neřekl opravdu vůbec nikdo. Vlastně by ho nikdo neřekl ani pár dní před premiérou. Jenže Netflix zase jednou naplno ukázal svou sílu a umění udělat megahit opravdu ze všeho. Hra na oliheň překročila v tomto směru i ta největší netflixovská měřítka, překonala veškeré rekordy a mluvilo se o ní opravdu všude. Známé postavy na nás vykukovaly i z lednice, o seriálu věděla i vaše babička a ne tak brutální verze seriálových her zkoušel kdejaký influencer. Hře na oliheň patřil zkrátka (nejen) loňský podzim a Netflixu k tomu stačil „jen“ jeden chytlavý trailer a hezky budovaný internetový buzz. Výborná práce. (Spooner)

Osobní tipy:

Spooner  Reunion Přátel – Hodně dlouho o tom fandové snili, dlouho se o tom spekulovalo a nakonec se Ross, Rachel, Chandler a spol. znovu sešli… v naprosto průměrném kecacím speciálu. Jenže i to stačilo k tomu, aby legendární šestice pobláznila média i fanoušky po celém světě a nostalgie zavládla naplno. Sice to byl jenom pokec, ale v případě této partičky se jedná pořád o velkou událost.

Ojik  Návrat postav z marvelovek na Netflixu – Spolupráce Marvelu s Netflixem byla před pár lety dobře rozjetá. Pak ale přišlo několik kvalitativních zaškobrtnutí, na povrch vypluly velké zákulisní rohované mezi všemi zúčastněnými a vše rázem skončilo. Fanoušci lítě, ovšem zbytečně bojovali, aby se alespoň některým zrušeným látkám dala další šance. Když jsme se ale smířili s tím, že Daredevila a spol. těžko uvidíme ve filmech a Marvel dává přednost své tvorbě na nekonfliktním Disney+, jako lusknutím Hulkova prstu se najednou začaly milované postavy vracet – a přesně těmito dvěma cestami. Netflixovský kánon je náhle v samém srdci MCU – a je to slastný pocit. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace