Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Rozbor traileru na Rod draka


ikona
Jokolo
game of throneshbohbo maxhouse of the dragonhra o trůnyrod draka
Ukázka dštící oheň a cákající krev. 

Všichni už jsme se zhruba oklepali z ukázkové nálože, kterou do nás studia nabušila v posledních dnech. Dočkali jsme se skvěle vypadající a na herní propriety zdařile odkazující první ukázky na Fallout od Jonathana Nolana, herní fandové pak navíc své radostné žně ještě znásobili prvním teaserem na druhou sérii Halo a v neposlední řadě se nám Amazon připomněl rovněž prvním teaserem na čtvrtou sérii pecky The Boys. Pokud jste však fanoušci ohně, krve a incestu, vaše srdčíka musela nejvíc zaplesat při máchání mohutných křídel v ukázce na druhou sérii perfektního Rodu draka, z jehož první řady jsme v naší redakci hýkali nadšením. HBO nás nelechtá jen pár záběry, ale hustí do nás plnohodnotnou ukázku, jež toho odhaluje nečekaně hodně a mnohé z ní lze vyčíst. Zároveň však dovede pomotat hlavu i čtenářům předlohy, tak se koukněme na to, co jsme to vlastně viděli. Upozorňuji, že článek bude obsahovat nástin děje druhé řady, tedy se můžou objevit potenciální spoilery. Před každým spoilerem pak navíc ještě budete varováni. 

 

 

 

Čeká nás i bitva. Je těžké určit, o jakou půtku se konkrétně jedná, neboť Tanec draků byl bohatý na velkolepé i menší bitvy. Zde proti sobě vidíme Zelené a Černé a evidentně se tu objeví i nějací draci, neb si tu kaskadéři zahořeli. Můžeme tak (lehké potenciální spoilery) předpokládat, že se jedná o jednu z prvních bitev této války, a tou je bitva u Rook´s Rest (český ekvivalent jsem nenašel). Tuto oblast totiž pustoší vojska Zelených pod vedením maniakálního Cristona Colea, nebozí obyvatelé tak požádají Rhaenyru o pomoc, a tak je do první velké bitvy vyslaná Rhaenys na své dračici Meleys. Pokud jste cítili lehké šimrání při jejím majestátním výstupu, kdy se v první sérii probourala skrze podlahu a málem upálila celý rod Hightowerů, pak vězte, že to nebylo nic oproti tomu, co nám Skorokrálovna předvede v této bitvě. Bohaté zvraty a nedozírné následky na celou válku nás v této bitvě čekají, je opravdu nač se těšit. 

 

 

A přichází jeden z vrcholů! Byť se jedná o kratičký záběr, za mě jde o jeden z highlightů celé ukázky. Jen pár vteřin a ostříží pohled stačí k tomu, aby se nám Aemond připomněl ve vší své urputnosti a neskrývaných ambicích, zatímco se lačně blíží ku do blesků zahalenému Železnému trůnu. Oku lahodící záběr jasně připomíná klíčovou postavu, jež je navíc pro nadcházející sérii perfektně načrtnuta. Zlost poté, co je trůn přiřknut jeho bratrovi, zatímco on sám ví, že by nepochybně byl lepším králem. Neskrývaný talent na souboje a velení je navíc podpořen tím, že je Aemond jezdcem největšího a nejnebezpečnějšího draka na světě. Nesporné jsou pocity viny z toho, že kvůli jeho nedostatečné schopnosti ukočírovat vlastního draka zemřel jeho synovec, a na plné obrátky se tak rozjela válka, jež zpustoší celé Západozemí. A stejně jako Rhaenys či Daemona, i Aemonda čekají tak nadupané události, že nám z toho bude padat brada. Těším se velmi. 

 

 

I milovníci Severu si přijdou na své. Luke byl poslán do Bouřlivého konce, aby vyjednal spojenectví, což se úplně nepovedlo a mladý princ skončil na kaši. Jeho starší bratr Jace však byl vyslán na Sever, aby na stranu Černých a Rhaenyry získal nejlepší rod na světě, tedy Starky. Máme tak potvrzeno, že se podíváme na Zimohrad, a poté až na Zeď na stále ještě impozantní Noční hlídku, která se zatím příliš nerozpadá. Jace a Cregan, hlava rodu Starků, jíž si zahraje Tom Taylor, spolu pak rozvinou velmi zajímavý vztah, který rovněž bude mít na následující válku velký vliv. Tak uvidíme, jak Starkové a Zimohrad zamíchají kartami.

 

Dalším ze záběrů, o němž se velmi diskutuje, je malebný pohled na dva na sebe hledící draky. Jedním z nich je bezpochyby Syrax se svou jezdkyní Rhaenyrou, tím dalším se opět zdá být stříbrný Seasmoke, tedy drak odpluvšího Laenora. Kdo je jeho jezdcem, jenž stojí naproti Rhaenyře, však zůstává záhadou. O dracích je totiž známo, že jsou to věrná a nesmírně chytrá stvoření, proto je zvláštní, že by Seasmoke svěřil svá záda komukoliv jinému než Laenorovi, který je stále naživu. Jedním z adeptů na tajemnou postavu je tedy Laenor. Dalším pravděpodobnějším adeptem je pak již zmíněná postava Addama Hulla, která se v knize chopí sedla stříbrného draka. Jak by to ale bylo možné, když by si Seasmoke měl být vědom toho, že jeho původní jezdec je stále naživu? Otázky, samé otázky. 

 

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace