Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Rozbor traileru na Rod draka


ikona
Jokolo
game of throneshbohbo maxhouse of the dragonhra o trůnyrod draka
Ukázka dštící oheň a cákající krev. 

Všichni už jsme se zhruba oklepali z ukázkové nálože, kterou do nás studia nabušila v posledních dnech. Dočkali jsme se skvěle vypadající a na herní propriety zdařile odkazující první ukázky na Fallout od Jonathana Nolana, herní fandové pak navíc své radostné žně ještě znásobili prvním teaserem na druhou sérii Halo a v neposlední řadě se nám Amazon připomněl rovněž prvním teaserem na čtvrtou sérii pecky The Boys. Pokud jste však fanoušci ohně, krve a incestu, vaše srdčíka musela nejvíc zaplesat při máchání mohutných křídel v ukázce na druhou sérii perfektního Rodu draka, z jehož první řady jsme v naší redakci hýkali nadšením. HBO nás nelechtá jen pár záběry, ale hustí do nás plnohodnotnou ukázku, jež toho odhaluje nečekaně hodně a mnohé z ní lze vyčíst. Zároveň však dovede pomotat hlavu i čtenářům předlohy, tak se koukněme na to, co jsme to vlastně viděli. Upozorňuji, že článek bude obsahovat nástin děje druhé řady, tedy se můžou objevit potenciální spoilery. Před každým spoilerem pak navíc ještě budete varováni. 

 

 

 

A jdeme do finiše. Oberynova rozprsknuvší se hlava, Robb Stark s dýkou v srdci či setnutí Neda Starka. Otřesné momenty, které zapříčinily potoky slz a kvanta od obrazovky odvrácených tváří. Opět vás varuji před lehkými spoilery - dva záběry nám totiž dávají znát, že se dočkáme jednoho z nejotřesnějších momentů celé občanské války, v němž budou hrát hlavní roli postavy jménem Blood a Cheese a jejich úkol, který jim byl údajně svěřen Daemonem. Pamatujete si na zasněnou Helaenu Targaryen a její divné průpovídky? Bude to ještě divnější. Tady bude těžké si vybrat, komu fandit. 

 

 

Jako vždycky se dočkáme i nespokojeného davu v Králově přístavišti, který si pořád na něco stěžuje. Možná proto, že nebohé obyvatele hlavního města pořád sužují nějaké války a rozbroje jejich vládců. Nejinak tomu nejspíš bude i v tomto případě, kdy se zdá, že davový vztek míří směrem ke královně Alicent. 

 

Západozemí nikdy nešetřilo sourozeneckými spory. Na finální souboj Hory a Ohaře jsme čekali celý seriál. Něco podobného v menším měřítku nás čeká i ve druhé sérii Rodu draka, kde se vlivem věrnosti opačným stranám znepřátelili dvojčata a členové Královské stráže Arryk a Erryk Cargyllové. Smutek v jejich očích, kdy u obou z nich zvítězila věrnost vládci před věrností sourozenci, byla znát již v minulé sérii. A zdá se, že nás čeká i rozuzlení jejich vztahu. 

 

Baela Targaryen, dcera Daemona a v bolestech zesnulé Laeny, je nebojácnou válečnicí, jež bude mít na vývoj války velký vliv. Byla proto škoda, že její postava byla v první sezóně poměrně upozaděna. Z následujícího obrazu se však zdá, že se konečně dočkáme toho, jaká opravdu je. Neohrožený výkřik z dračího hřbetu dává najevo, že ji uvidíme v bitvě společně s jejím Moondancerem. 

 

A pokud vám brada doposud nespadla, po posledním záběru ji musíte sbírat z podlahy. Už v první sérii bylo vidět, že tvůrci umí pracovat s monumentalitou draků, tady jim stačí jediný záběr z pohledu nebohých vojáků k tomu, aby se nám tato stvoření připomněla v celé své kráse a strašlivosti. Aemond a jeho obrovská dračice Vhagar tu přichází na bitevní pole, lehce spoileroidně pak můžeme předpokládat, že se opět jedná o velkou bitvu u Rook´s Rest. Mělo by jít o první předzvěst toho, čeho je plavovlasý princ schopen a jak obrovská bude jeho úloha v této válce. 

 

Zajímavé je nejen to, co trailer ukazuje, ale i to, co skrývá. V první sérii jasně absentovaly některé pro příběh důležité postavy, a to konkrétně čtvrté dítě Viseryse a Alicent, Daeron Targaryen. Ten by měl být ve Starém městě a v první řadě o něm nepadla ani zmínka. George R. R. Martin pak uvedl, že se jej i jeho draka Tessariona dočkáme, oficiálně ale jeho postava nebyla obsazena a nikde se o ní nemluví. Pro příběh se však jedná o naprosto klíčovou roli. Stejně tak je tu charakter šestnáctileté Nettles, jež by měla podobně jako Addam Hull osedlat volného draka a účastnit se největší námořní bitvy celé války, jež opět bude mít na vývoj událostí obří vliv. Je tak otázkou, jestli se těchto rolí dočkáme, případně jak tvůrci budou řešit jejich absenci.

Evidentně náš tak čekají velké věci. Dračí souboje na moři i ve vzduchu, pletichy, zrady a brutální smrti, prostě to, u čeho si spokojeně pomlaskáváme u obrazovek. V diskuzi můžete prozradit, co na traileru urvalo koule vám. 

---

Autor: Marek Mičke
Foto: HBO
 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace