Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálové premiéry: Prosinec 2023


ikona
krauset
doctor whoHBOkorunaNetflixpercy Jacksonpercy jackson a olympanéPremiéryreacherthe crownwhat if
Šedesát let slaví Doctor Who. Startuje Percy Jackson. S novou sérií se vrací Bridgerton a What If... Končí Koruna.  

Jménu navzdory jsou Slow Horses (Apple TV+, 1. prosince) prvním v cíli na prosincové seriálové trati. Již potřetí se vysloužilý špion MI5 s tváří Garyho Oldmana a šéfka organizace, kterou nechal za sebou, Kristin Scott Thomas vydávají do akce. Další ze spin-offů úspěšné gangsterky Power, která pojednávala o majiteli baru a nelegálnostech s ním spojených, se vrací v nové řadě jako Power Book III: Raising Kanan (Starz, 2. prosince). Alespoň že jsou ty spin-offy přehledně očíslovány (50 Cent opět výkonným producentem). Premiéru si odbude i třetí řada animáku Hilda (Netflix, 7. prosince). 

Jackie Howard ztratí rodinu během tragické nehody v novince My Life With the Walter Boys (Netflix, 7. prosince), teen drama podle románu Ali Novak. V Culprits (Hulu, 8. prosince) se musí pachatelé po úspěšné loupeži opět spojit, protože jim jde někdo po krku. Chválený policejní procedurál Vigil (BBC, 10. prosince), v němž hraje mimo jiné Rose Leslie alias Ygritte ze Hry o trůny, se vrací v druhé řadě. 

 

Královskou pozornost na sebe jistě upoutá druhá část finální řady Koruny čili The Crown, (Netflix, 14. prosince), která nás zavede až do roku 2005. Vzhledem k loňskému úmrtí královny se chystá i nějaká menší vzpomínková scéna, při níž se vrací jak Claire Foy, tak Olivia Colman. Pokud vás nechá Koruna, ehm, neukojené, máme tu další královský bál. Netflix připravil třetí řadu historické romantiky Bridgerton (Netflix, 14. prosince), která je založena na čtvrtém románu bridgertonovské série a tentokrát nás zavede za Polin. Vrátí se však i někteří staří známí z dílů předešlých.  

Yu Yu Hakusho (Netfix, 14. prosince) je hraná verze populární mangy z devadesátých let. Teenagerka Yusuke hrdinsky zemře při záchraně chlapce před jedoucím autem. Ten to však jen tak nenechá a cestuje do světa duchů, aby ji přivedl zpět. Policejní vyšetřovatel Reacher (Amazon Prime, 15. prosince) je možná v civilu, ale to mu nijak nebrání vrátit se na obrazovky s druhou sérií. Planeta se řítí k Zemi a zánik světa se blíží. Na premise nikoliv nepodobné Trierově Melancholii je vystavěn animák Carol & The End of The World (Netflix, 15. prosince). Such Brave Girls (Hulu, 15. prosince) je sitcom o dysfunkční rodině produkovaný prestižní indie produkční společností A24. 

 

Tenageři mají tradičně problém zapadnout, jsouce na hranici dětství a dospělosti, ale co když se přihodí, že se také nacházejí na hranici lidství a božství. To je pak na trable zaděláno. Percy Jackson and the Olympians (Disney+, 20. prosince) je další adaptace literární série, v níž se musí v prvním díle dvanáctiletý polobůh Percy musí vyrovnat s tím, že ho Zeus nařkne z krádeže blesku. 

Vánoční úsměv vám skalpelem vysekne Dr. Death (Peacock, 22. prosince), true crime antologie založena na stejnojmenném podcastu, jejíž první řada pojednávala o americkém neurochirurgovi, který mrzačil své pacienty, druhá se pak zaměří na odsouzeného švýcarsko-italského chirurga. Otázku, co kdyby ta nekonečná smršť marvelovských seriálů trochu polevila, si možná budete klást s druhou řadou What If… (Disney+, 22. prosince). Seriál je postaven na alternativních scénářích a spekuluje, jak by to mohlo vypadat, kdyby se jisté události v MCU odehrály jinak. Každá epizoda druhé řady připadne na jeden den vánočních svátků.

 

Další spin-off a zároveň prequel v prosincové nabídce bude Berlín (Netflix, 29. prosince), který sleduje události předcházející seriálu Papírový dům. Zaměří se nepřekvapivě na člena loupežného týmu s přezdívkou Berlín a jeho počínání v Paříži. Doctor Who (BBC), který slaví šedesátileté výročí, diváky obdaruje hned několika speciály. Jednak se dočkáme Wild Blue Yonder 2. prosince, po něm bude následovat The Giggle 9. prosince a vše zakonční vánoční speciál na Boží hod vánoční. 

---

Autor: Tomáš Krause
Foto: BBC, Disney+, Netflix
Zdroj:  Prime Video, Hulu, HBO Max, Netflix, BBC, Disney+, MGM+, Apple TV+
 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace