Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový rok 2023 v kostce – 1. část


ikona
Redakce
blue eye samuraiboj o mocmedvědmodrooký samurajpád domu usherůseriálysuccessionthe bearthe fall of the house of ushertop
Pestrý výčet z toho nejlepšího a nejhoršího, co seriálům přinesl rok 2023. 

Pokračujeme v rekapitulačních článcích minulého seriálového roku a po nejlepších seriálech a hercích si dnes projdeme nejlepší nové postavy, epizody a scény. Bude to znovu s vydatnou účastí Boje o moc a Medvěda, ale dostane se i na další kousky. A nakonec se ohlédneme i za loňskými zklamáními.

Nejlepší seriály roku 2023

Nejlepší herci a herečky roku 2023

Seriálový rok 2023 v kostce – 2. část

 

 

NEJVĚTŠÍ ZKLAMÁNÍ

3. Zaklínač

Třetí řada Zaklínače mě ve skutečnosti urazila méně než předcházející druhá i než prequel Pokrevní pouto, nebylo to však způsobeno nějakým vzestupem kvality, ale prostou absencí jakýchkoliv očekávání. Kvůli tomu jsme s kolegy i zvažovali, zda vůbec dává smysl zařazovat do kategorie zklamání něco, od čeho už nikdo nic nečekal. Pořád je to ale adaptace vynikajících knižních předloh (respektive není, ale měla by být), která alespoň v povedené první řadě ukázala, že by to fungovat mohlo. Takže si pranýřování zaslouží i loňská třetí řada, která opět dokazuje, jak moc Sapkowského romány nechápe nebo jí jsou ukradené (pravděpodobně obojí), z předlohy si kolikrát vybírá jen střípky a zasazuje je do nesmyslného kontextu a definitivně zlomila původně nadšeného Henryho Cavilla, který jako asi jediný na place měl knižního Zaklínače rád. (Sam.Vimes)

2. Idol

Sam Levinson si díky úspěšné Euforii získal pověst dravého moderního tvůrce s progresivním vizuálem a dosti nekompromisní formální stránkou. Fanoušci proto doufali, že příběh popové zpěvačky, která se zakouká do hodně divného týpka, bude pro něj tím pravým ořechovým a on nám naservíruje pořádně provokativní, ale také správně rýpavou podívanou. Jenže z Idolu se stala nakonec jedna z největších loňských blamáží a naprosto nekoherentní mišmaš, v němž nic nedávalo smysl a divák si s každou další epizodou přál konec. Pravda, na nesmyslném finále se podepsaly jistě i tvůrčí změny. To ovšem nic nemění na tom, že z Idolu se vyklubala do sebe zahleděná tvůrčí pozéřina, která chtěla tak moc šokovat a být na hraně, až zapomněla na základní seriálové postupy či funkční příběh. A The Weeknda už prosím před kameru nikdo nepouštějte. (Spooner)

1. Tajná invaze

Od Tajné invaze si většina z nás pravděpodobně slibovala návrat do šedých rovin druhého Kapitána Ameriky a ze začátku se seriál i tvářil, že prostředí špionů ve světě se superhrdiny a podobu měnícími mimozemšťany bude mít thrillerový nádech. To se ovšem ani v nejmenší nenaplnilo a skoro se zdá podle finálního produktu, že tvůrci se o tohle vlastně ani moc nesnažili. Nick Fury zde není přesvědčivý a jen se tak plácá z jedné epizody do druhé s tím, že nemůže přece povolat Avengers, protože tohle je jeho problém, jen proto, aby pak povolal někoho jiného, kdo jeho problém vyřeší v nesmyslné CGI bitce. Ne, takhle opravdu ne. Jedno z nejhorších a nejvíce bolestivých zklamání loňského roku. (Diego.Dorlan)

 ---

Autoři: Ondřej Kubín, Milan Rozšafný, Tomáš Krause, Jakub Kratochvíl, Marek Mičke
Foto: FX, Disney+, HBO, Netflix, Amazon Prime

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace