Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálové premiéry: Duben 2024


ikona
krauset
amazon primefallouthbonetflixpremiéryripleystar treksugarsympathizerveil
Měsíc proměnlivého počasí si pro nás připravil dost možná seriálovou stabilitu, protože hned několik dubnových novinek působí výjimečně slibně vzhledem k tématu, účasti nedávných oscarových nominantů či prvotřídnímu režijnímu jménu za kamerou.  

Nová dokusérie HBO The Synanon Fix (1. dubna, HBO) pojedná o rehabilitačním centru lomeno kultu, které v padesátých letech používalo dost extrémní praktiky. Druhá polovina American Horror Story: Delicate (3. dubna, FX) s Emmou Roberts a Kim Kardashian stále variuje Rosemary má děťátko a pokládá delikátní showbyznysovou otázku: upsali byste duši za Oscara? Vrací se i Loot (3. dubna, Apple TV+), druhá řada černé komedie o ženě, která rozvodem přišla k desítkám miliard a nyní se rozmýšlí, co s nimi. V hlavní roli Maya Rudolph.

Pokud se po dlouhé procházce budete chtít usadit před televizi a dát si další řadu slavného texaského rangera, je tu pro vás Walker (3. dubna, CW), přicházející s už čtvrtou řadou ve třech letech. Ještě někde se tedy ctí staromilský televizní rozvrh. Star Trek: Discovery (4. dubna, CBS) bude objevovat nové světy a planety už popáté a naposled. Nedávný Saltburn dal vzpomenout na po všech směrech zdařilejší devadesátkovou klasiku Talentovaný pan Ripley. Nyní dostáváme přímou adaptaci knihy v hlavní roli s Andrewem Scottem. Ripley (4. dubna, Netflix) bude tentokrát podvádět v černobílé. 

Soukromé očko John Sugar (5. dubna, Apple TV+) pátrá po vnučce jednoho z hollywoodských producentů. Divákům i případným únoscům život osladí Colin Farrell v hlavní roli. Fernando Meirelles (City of God) je výkonným producentem i režisérem pilotu. V Parasyte: The Grey (5. dubna, Netflix) se skupinka lidí postaví zlé parazitické formě, která se šíří po lidských hostitelích. Tentokrát však nezapočala ve Wuhanu. 23. století dá vzniknout nové profesi, a sice strážci vesmírného majáku. V seriálu Beacon23 (7. dubna, MGM+) se mimo jiné objevuje Lena Headey alias Cersei ze Hry o trůny. Adaptace jedné z nejslavnějších videoher Fallout (10. dubna, Amazon Prime), odehrávající se v postapokalyptickém sci-fi světě, v níž měl závěr druhé světové války výrazně jiný průběh a vyústil do všeobecné nukleární katastrofy, se pokusí navázat na úspěch The Last of Us. V hlavní roli Ella Purnell ze Sweetbitter a Yellowjackets. 

Vraždící panenka Chucky (10. dubna, SYFY) bude, ehm, vraždit ve druhé části třetí řady seriálu. Michael Douglas se vtělí do amerického velikána Benjamina Franklina v novince Franklin (12. dubna, Apple TV+), která pojednává o obtížné diplomatické misi, jejímž výsledkem byla francouzská podpora amerických povstalců ve válce za nezávislost. Režie se ujal Tim Van Patten, který stojí za vůbec prvními třemi epizodami Hry o trůny. Sedmdesátkový sitcom Norman Lear byl přetvořen do animáku slibujícího Good Times (12. dubna, Netflix) a pokračování ve stopách seriálů typu Family Guy.

Velké věci slibuje The Sympathizer (14. dubna, HBO Max). Čerstvě oscarový Robert Downey Jr. spojil tvůrčí síly s režisérem Oldboye a Komorné Parkem Chan-wookem, aby společně přenesli na televizní obrazovky adaptaci Pulitzerem oceněného románu. Downey by v této šestidilné minisérii, jež sleduje osudy Kapitána, francouzsko-vietnamského komunistického špeha, po opuštění Vietnamu ke konci války, měl ztvárnit až čtvernou roli.

True crime minisérie Under the Bridge (17. dubna, Hulu) mapuje tragickou vraždu dívky, dcery indických přistěhovalců, která byla dlouhodobou obětí brutání šikany svých kanadských spolužáků. Přítomnost Riley Keough a zejména Lily Gladstone, které nedavno skončila oscarová kampaň po mimořádném výkonu v Zabijácích rozkvetlého měsíce, by měla fungovat coby dostatečné lákadlo.

Jak kariéra Orlanda Blooma prudce odstartovala, tak také zašla. Po Pánu prstenů, Pirátech z Karibiku a Království nebeském si Orlík nezahrál v příliš mnoha velkých produkcích. Výjimkou budiž druhý a třetí Hobit a do jisté míry fantasy seriál Carnival Row. Trojdílný dokument Orlando Bloom: To The Edge (18. dubna, Peacock) představí Blooma coby člověka, který si rád sahá na dno svých možností. 

Rodina v Kronice rodu Spiderwicků (19. dubna, Roku Channel), která se již dočkala filmové adaptace v roce 2008, se stěhuje z New Yorku do Michiganu na rodové sídlo, když vtom jeden její člen zjišťuje, že kouzelná stvoření jsou velmi reálná. V roce 2037 bude Norsko obklopovat ohromná zeď, za níž si jeho obyvatelstvo užívá izolovaného a privilegovaného života. Jenže po vypuknutí smrtící epidemie se ona Fortress (19. dubna, Amazon Prime) ukáže spíše jako vězení.

Druhá řada animáku Velma (25. dubna, HBO Max) vypráví o začátcích této brýlaté nerdí členky Scooby-Doo týmu Mystery Inc. Hororová antologie THEM: The Scare (25. dubna, Amazon Prime) straší na obrazovkách jiť druhým rokem. Zločiny z nadpřirozena vyšetřují Dead Boy Detectives (25. dubna, Netflix), dvojice chlapců, která po smrti odvrhla posmrtný život a rozhodla se zůstat na zemi. Knuckles (26. dubna, Paramount+), animák ze světa Sonica, bude vyučovat cesty bojovníka hlasem Idrise Elby. V thrilleru The Veil (30. dubna, FX) s Elisabeth Moss hrají dvě ženy smrtící zastírací hry na pravdu a lež.A který dubnový seriál byste si do nukleárního bunkru vybrali vy? 

--- 

Autor: Tomáš Krause
Foto:  HBO, Amazon Prime, Apple TV+, Netflix, Hulu, Peacock

Zdroj: IndieWire, HBO, ITV, MGM+, NBC, Netflix, Peacock, Starz Alibi, Apple TV+, Amazon Prime, Disney+

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace